Elkészítés: A tésztához a tojást a cukorral kikeverem, hozzáöntöm az olajat, majd a lisztet és a sütőport, a legvégén a Fantát. Sütőpapírral kibélelt tepsiben közepes lángon sütve kb. 15-20 perc alatt kész.
A vizet (vagy gyümölcslevet) a cukorral kicsit szirupossá főzöm, ebbe teszem aztán a fenti sorrendben a gyümölcsöket. Mielőtt hozzáraknám a következő adag gyümölcsöt, egy kicsit meg szoktam várni, hogy az előző felolvadjon vagy átmelegedjen, de nem kell forralni. Az epret, a szedret és a málnát krumplitörővel vagy villával kissé összenyomkodom főzés közben, hogy ne maradjon olyan nagy darabos, és így az íze is jobban kijön. A ribizlit rakom bele utolsónak, akkor egyszer felforralom, és elzárom alatta a tűzhelyet. Addigra egy kevés hideg vízben feloldom a zselatint, amit hozzákeverek a forró gyümölcshöz, ízesítem szükség szerint még cukorral és citromlével. Mire kész, kb. 2-3 liter gyümölcsmassza lesz belőle. Érdemes előző este elkészíteni, mert ki kell teljesen hűlnie, hogy a zselatin megkössön.
Felverem keményre a tejszínhabot a porcukorral és a habfixálóval, és összerakom a süteményt. Sorrend: tészta, gyümölcsmassza, tejszínhab és vajas keksz. 2-3 órát hagyni kell, hogy a keksz megpuhuljon. A keksz mentén kell felszeletelni, így egy keksznyi lesz egy szelet. ;)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.