Elkészítése: A halszeleteket besózzuk, és bõven meglocsoljuk a friss citrom levével. Lehetõleg hagyjuk 1 órát állni (akkor finomabb!!!). A fokhagymát összezúzzuk, olajon megpirítjuk (vigyázat könnyen megéghet!), hozzátesszük a paradicsompürét vagy a paradicsomot, és hozzáadunk még egy kevés vizet. Addig fõzzük, míg a víz elfõ belõle, a püré egy kicsit besûrûsödik. Ekkor hozzáadjuk a rozmaringot, és addig fõzzük, míg a fûszer megpuhul benne.
Ha a hal már eleget állt, akkor egy tepsit kikenünk vajjal, belehelyezzük a halszeleteket és meglocsoljuk a paradicsomos szósszal, utána vajszeleteket teszünk rá. Közepes lángon 15 percig sütjük.
Köretként vadrizses rizst ajánlok.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.