Elkészítés: A sütőt 180 fokra előmelegítjük. A muffinformákat kikenjük, és hűtőbe tesszük.
A száraz hozzávalókat (lisztet, mandulát, sütőport) elvegyítjük. A tojásokat, a joghurtot, az olajat és 10 dkg cukrot jól összekeverjük. Ehhez a nedves keverékhez hozzáadjuk a lisztes keveréket, gyorsan összedolgozzuk, és a forma mélyedéseibe töltjük. A sütőben kb. 20-25 percig sütjük.
Közben elkészítjük a szirupot: a maradék cukrot 1,25 dl vízzel elkeverjük, felforraljuk, és hagyjuk hűlni, majd ízesítjük citromlével és a rózsavízzel.
A sütés befejezése után 5 percig a formában pihentetjük a sütit, majd rácsra téve hagyjuk kihűlni.
Ezzel a sziruppal tálaljuk a muffinokat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.