Elkészítés: A körtéket meghámoztam, félbevágtam, a magházukat karalábévájóval eltávolítottam. Egy közepes méretű edényben 1/2 l vizet 5 dkg cukorral felforraltam, ebbe tettem a félbevágott körtéket, és közepes tűzön 6-8 percig főztem, majd leszűrtem, citromlével meglocsoltam, hűlni hagytam. A körte főzővizéből 1/2 dl-t leszűrtem, félretettem.
A sütőt 175 fokra előmelegítettem, a piteforma aljára sütőpapírt tettem. A lisztet, a keményítőt, valamint a sütőport és a sót kisebb tálban alaposan elkevertem.
A tésztához a vajat és a csokoládét kis edénybe raktam, vízfürdőn felolvasztottam. A 2 egész tojást a cukorral és a vaníliamagokkal egy nagy keverőtálban elektromos habverővel fehéredésig (kb. 6-7 perc) kevertem. Fokozatosan hozzáadtam előbb a narancslevet, majd folyamatos keverés mellett óvatosan a csokoládét, végül a lisztes keveréket.
A kész illatos tésztát az előkészített formába kanalaztam. 15 perc alatt megsütöttem. Akkor készült el, ha a teteje rugalmas, de a tűpróba során már nem ragad az eszközre a tészta.
Kissé hűlni hagytam. Közben a körtéket keresztben 3 mm vastagon felszeleteltem, a szilvát magozás után 3 mm-es kockákra vágtam.
A csokoládés alapot körben, a rózsa szirmaihoz hasonlóan kívülről befelé haladva, tetőcserépszerűen kiraktam az enyhén párolt körteszeletekkel, majd megszórtam a szilvakockákkal.
A zselatinlapokat hideg vízben felpuhítottam, kinyomkodtam, és a félretett szirupban felmelegítettem, amíg feloldódott. Kenőecset segítségével vékonyan bevontam a gyümölcsöket.
Fogyasztás előtt 1/2 órát hűtőszekrényben pihentettem.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.