Előkészítés: Kibéleljük sütőpapírral a kapcsos tortaformát. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a sütőporral.
Elkészítés: A tojásokat habosra keverjük a cukorral egy csipet sóval, 2 evőkanál vízzel, és kb. 8 percig habosítjuk (kézi robotgéppel). Beledolgozzuk a lisztes keveréket. A tésztát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. A kávét összekeverjük a likőrrel, és még melegen meglocsoljuk vele a tortát. A formában hagyjuk még 20 percig, majd kiborítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a barackokat alaposan megmossuk (ha nem szeretjük a héját, leforrázzuk a barackot, és lehúzzuk), kettévágjuk, kivesszük magját, és megcsepegtetjük citromlével. A krémhez a zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint vízbe áztatjuk. A mascarponét összekeverjük a joghurttal, a vaníliás cukorral, a mandulalikőrrel és a porcukorral. A zselatint felolvasztjuk, elvegyítjük 8 evőkanál krémmel, majd a krém egészébe keverjük. Amikor a krém dermedni kezd , a tejszínt kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk. A tortaforma oldalát a torta köré kapcsoljuk, a krém felét rákenjük, kirakjuk a barack kétharmadával, és rásimítjuk a maradék krémet. A hűtőbe tesszük, és 2 órát állni hagyjuk. A csokoládét lereszeljük. A tortát a csokoládéforgáccsal, a maradék barackkal, és a mentalevelekkel díszítjük. Megszórjuk kakaóval, és szeletelve kínáljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 4-5 óra múlva
1 szelet: 382 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.