Előkészítés: Kibéleljük sütőpapírral a kapcsos tortaformát. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. A lisztet összekeverjük a kakaóval, a sütőporral.
Elkészítés: A tojásokat habosra keverjük a cukorral egy csipet sóval, 2 evőkanál vízzel, és kb. 8 percig habosítjuk (kézi robotgéppel). Beledolgozzuk a lisztes keveréket. A tésztát a formába simítjuk, és a sütőben kb. 20 percig sütjük. A kávét összekeverjük a likőrrel, és még melegen meglocsoljuk vele a tortát. A formában hagyjuk még 20 percig, majd kiborítjuk, és lehúzzuk róla a sütőpapírt. Hagyjuk teljesen kihűlni. Közben a barackokat alaposan megmossuk (ha nem szeretjük a héját, leforrázzuk a barackot, és lehúzzuk), kettévágjuk, kivesszük magját, és megcsepegtetjük citromlével. A krémhez a zselatint a csomagon olvasható utasítás szerint vízbe áztatjuk. A mascarponét összekeverjük a joghurttal, a vaníliás cukorral, a mandulalikőrrel és a porcukorral. A zselatint felolvasztjuk, elvegyítjük 8 evőkanál krémmel, majd a krém egészébe keverjük. Amikor a krém dermedni kezd , a tejszínt kemény habbá verjük, és a krémbe forgatjuk. A tortaforma oldalát a torta köré kapcsoljuk, a krém felét rákenjük, kirakjuk a barack kétharmadával, és rásimítjuk a maradék krémet. A hűtőbe tesszük, és 2 órát állni hagyjuk. A csokoládét lereszeljük. A tortát a csokoládéforgáccsal, a maradék barackkal, és a mentalevelekkel díszítjük. Megszórjuk kakaóval, és szeletelve kínáljuk.
Munka: kb. 1 óra
Fogyasztható: kb. 4-5 óra múlva
1 szelet: 382 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.