Elkészítés: A babot és a lencsét előző este beáztatjuk.
A hagymát felaprítjuk, a szalonnát felkockázzuk. A szalonnát egy lábasba tesszük, alacsony lángon kiolvasztjuk. Rátesszük a hagymát, 2 percig együtt kevergetjük. Ráöntjük a húslevest, felforraljuk. Felkockázzuk a répát, felszeleteljük a gombát és a zöldbabot. Mikor felforrt a leves, leszűrjük a babot és a lencsét, és a többi zöldséggel együtt a levesbe tesszük. Hozzáöntünk még kb. fél liter vizet, beledobunk 1 babérlevelet, és fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket.
Lereszeljük a sajtot.
Mikor puhák a zöldségek, beleöntjük a levesbe a bort, majd beleszórjuk a sajtot is. Állandó keverés mellett megvárjuk, míg elolvad a sajt (különben a babbal együtt leég – tapasztalat). Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.
A cipók tetejét levágjuk, belsejüket kivájjuk (jó lesz majd fasírthoz). A cipókat és tetejüket is tepsibe tesszük. A tetőkbe sajtot szórunk, és forró sütőben ráolvasztjuk, addigra a cipók is ropogósak lesznek.
A sütőből kivéve belekanalazzuk a levest, és rögtön fogyaszthatjuk.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.