Vadas marha
Dödölle - az eredeti recept
Kapros tökfőzelék virslivel
Klasszikus császármorzsa baracklekvárral
Sárgaborsóleves füstölt hússal
Mákos guba
Klasszikus stíriai metélt
Mézes-mustáros csirkemell
Körömpörkölt csülökkel
Dubarry-csirkemell
Tárkonyos csirkeraguleves
Kínai szezámmagos csirke
Klasszikus túrógombóc fahéjas tejföllel
Babgulyás
Rigójancsi, ahogy mi szeretjük
A legfinomabb sütőtökkrémleves
Klasszikus kuglóf
Hagymás rostélyos
Kijevi csirkemell rizibizivel
Gőzgombóc vaníliasodóval és mákkal
Sajtkrémleves zöldségesen recept
recept
Mester

Sajtkrémleves zöldségesen

60 perc
2 adag
Megfizethető
2012. 03. 26.

Elkészítés

Elkészítés: A babot és a lencsét előző este beáztatjuk.

A hagymát felaprítjuk, a szalonnát felkockázzuk. A szalonnát egy lábasba tesszük, alacsony lángon kiolvasztjuk. Rátesszük a hagymát, 2 percig együtt kevergetjük. Ráöntjük a húslevest, felforraljuk. Felkockázzuk a répát, felszeleteljük a gombát és a zöldbabot. Mikor felforrt a leves, leszűrjük a babot és a lencsét, és a többi zöldséggel együtt a levesbe tesszük. Hozzáöntünk még kb. fél liter vizet, beledobunk 1 babérlevelet, és fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket.

Lereszeljük a sajtot.

Mikor puhák a zöldségek, beleöntjük a levesbe a bort, majd beleszórjuk a sajtot is. Állandó keverés mellett megvárjuk, míg elolvad a sajt (különben a babbal együtt leég – tapasztalat). Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.

A cipók tetejét levágjuk, belsejüket kivájjuk (jó lesz majd fasírthoz). A cipókat és tetejüket is tepsibe tesszük. A tetőkbe sajtot szórunk, és forró sütőben ráolvasztjuk, addigra a cipók is ropogósak lesznek.

A sütőből kivéve belekanalazzuk a levest, és rögtön fogyaszthatjuk.

Megjegyzés
Keveréke a magyar és francia ízeknek. A receptet és a fotót Bluesun küldte. Köszönjük!

Recept értékelése

0 / 5

0 értékelés

Ajánljuk még

Házi vaníliasodó
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Friss receptek

Házi vaníliasodó recept
Recept
Egyszerű

Házi vaníliasodó

10 perc
|
4 adag
|
Átlagos
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.19.

Tarhonya recept
Recept
Egyszerű

Tarhonya

25 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.18.

Hajtogatott tepertős pogácsa recept
Recept
Mester

Hajtogatott tepertős pogácsa

195 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.18.

Szaftos zsebes karaj recept
Recept
Rafinált

Szaftos zsebes karaj

250 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Kósa Kolos szerző profilképe

Kósa Kolos

|

2025.02.17.

Songoku rétes recept
Recept
Egyszerű

Songoku rétes

45 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Lengyel Erika szerző profilképe

Lengyel Erika

|

2025.02.14.

Házi majonéz recept
Recept
Egyszerű

Házi majonéz

5 perc
|
4 adag
|
Olcsó
Jasinka Ádám szerző profilképe

Jasinka Ádám

|

2025.02.12.

Reszelt túrós sütemény recept
Recept
Egyszerű

Reszelt túrós sütemény

95 perc
|
4 adag
|
Megfizethető
Farkasinszki Ildikó szerző profilképe

Farkasinszki Ildikó

|

2025.02.09.

Friss sztorik

Hozzávalók sikeresen mentve a bevásárlólistába!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.