Elkészítés: A babot és a lencsét előző este beáztatjuk.
A hagymát felaprítjuk, a szalonnát felkockázzuk. A szalonnát egy lábasba tesszük, alacsony lángon kiolvasztjuk. Rátesszük a hagymát, 2 percig együtt kevergetjük. Ráöntjük a húslevest, felforraljuk. Felkockázzuk a répát, felszeleteljük a gombát és a zöldbabot. Mikor felforrt a leves, leszűrjük a babot és a lencsét, és a többi zöldséggel együtt a levesbe tesszük. Hozzáöntünk még kb. fél liter vizet, beledobunk 1 babérlevelet, és fedő alatt puhára főzzük a zöldségeket.
Lereszeljük a sajtot.
Mikor puhák a zöldségek, beleöntjük a levesbe a bort, majd beleszórjuk a sajtot is. Állandó keverés mellett megvárjuk, míg elolvad a sajt (különben a babbal együtt leég – tapasztalat). Megkóstoljuk, ha kell, sózzuk, borsozzuk.
A cipók tetejét levágjuk, belsejüket kivájjuk (jó lesz majd fasírthoz). A cipókat és tetejüket is tepsibe tesszük. A tetőkbe sajtot szórunk, és forró sütőben ráolvasztjuk, addigra a cipók is ropogósak lesznek.
A sütőből kivéve belekanalazzuk a levest, és rögtön fogyaszthatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.