Elkészítés: 2 dl langyos tejbe 1 evőkanál cukrot teszek, felfuttatom benne az élesztőt. A lisztet, 2 tojást, a tejfölt, az étolajat és sót összeöntöm. Ha felfutott az élesztő, hozzáöntöm és összegyúrom, majd 1 órát kelesztem.
Ezután a tésztát 4 részre osztom, majd egyenként kinyújtom kerek lappá. Ezt követően felszeletelem 8 egyenlő háromszögre, majd így teszek a másik 3 tésztalappal is.
A lágy margarinnal megkenem a kis háromszögeket. Ezután kisebb csíkokat vágok a sajtból, ezeket a felcsíkozott baconnel a a körcikkek felére rakosgatom, majd feltekerem kifli formájúra. A mások 2 tésztalap cikkeire 1-1 kanál lekvárt teszek, majd ezeket is feltekerem.
A maradék 1 tojással megkenem a tetejüket, majd 180-200 fokon (attól függ, milyen a sütő) szép aranybarnára sütöm őket.
A hókifli tetejére porcukrot, míg a sajtos kiflik tetejére egy kis őrölt köményt szoktam szórni. Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.