A főzővizet felteszem melegedni. A krumplit megpucolom, apróra vágom, beleteszem a vízbe.
A spárgák végeit levágom, a fehéret meghámozom. A végeket és a héjakat a többivel együtt a főzővízbe teszem. A spárgákat feldarabolom, a zöldek csúcsait félreteszem, majd előbb a fehér, később a zöld spárgát és a kapribogyót is a fazékba teszem. Sózom, szórok bele cukrot. Amikor már minden csak nem puha, beleteszem a zöld spárga csúcsokat is a tetejére. Elzárom a tűzhelyt, s fedő alatt hőntartáson hagyom egy darabig.
Lereszelem a sajtot. A zöld csúcsokat kiveszem, félreteszem. A levest egy botmixerrel pürésítem, majd egy nagy lyukú szitán átpasszírozom.
A fazekat visszateszem a tűzhelyre, beleöntöm a tejet, szórok rá borsot, szerecsendiót, koriandermagot, beleteszem a sajtot és a mustárt. Összekeverem, felforralom.
Tálalok. Merek egy tányérba a levesből, díszítem a zöld spárgasípokkal és a sült baconnal, s rajzolok egy kört a tejjel.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.