Előkészítés: A zöldborsót hüvelyéből kifejtjük, szűrőtálban leöblítjük, lecsepegtetjük. A sárgarépát megtisztítjuk, megmossuk, apró kockára vágjuk.
Elkészítés: A borsót annyi vízben, amennyi éppen ellepi, 1 evőkanál ételízesítővel és egy csipet cukorral kb. 15 perc alatt megpároljuk, leszűrjük. A répát fél evőkanál ételízesítővel kevés vízben kb. 10 perc alatt puhára pároljuk, leszűrjük. A tasakos rizst a dobozon lévő utasítás szerint a maradék ételízesítővel forró vízben megfőzzük, majd lecsepegtetjük. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük. Mély, tűzálló tálat kikenünk margarinnal. A tálba terítjük a sárgarépa felét, rásimítjuk a rizs felét. Majd a zöldborsó felét is a tetejére tesszük, megszórjuk a reszelt sajt felével, majd megismételjük a rétegezést. A tojássárgáját összekeverjük a tejszínnel, megöntözzük vele a zöldborsót, megszórjuk a maradék reszelt sajttal. A sütőben kb. 10 -15 perc alatt átsütjük, de vigyázzunk, hogy a sajt ne égjen meg, csak szép aranysárga legyen. Forrón tálaljuk.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 398 kcal
Fotó: Kerekes
Ez a recept a Kisekgyed Konyhájában jelent meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.