Elkészítés: A sajtot ledarálom aprítógépben, majd félreteszem. A szalonnát kisebb darabokra vágom, majd az aprítógépben szintén ledarálom. Ha kész, hozzáadom a sajtot, a fűszereket, kevés aprított hagymát és fokhagymát, a tojást.
A kenyeret vízbe áztatom, jól kinyomkodom, és ezt is a gépbe teszem. Az egészet összedolgozom kb. fél perc alatt, de kézzel is könnyen kezelhető a massza.
A kész, a masszából kis fasírtokat formálok, zsemlemorzsába forgatom, és bő, forró olajban mindkét oldalukat nagyságtól függően kb. 2-3 percig sütöm, amíg aranybarnák nem lesznek. Míg sül a fasírt, puha állagú marad, sütés után dermed keményebbé.
Isteni, kissé füstös ízű a császárszalonnától, a sajttól pedig puha a közepe. Köretként burgonyafőzelék, burgonyapüré, sárgaborsó-, lencse-, káposzta- stb. főzelék tálalható.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.