Elkészítés: A sajtot ledarálom aprítógépben, majd félreteszem. A szalonnát kisebb darabokra vágom, majd az aprítógépben szintén ledarálom. Ha kész, hozzáadom a sajtot, a fűszereket, kevés aprított hagymát és fokhagymát, a tojást.
A kenyeret vízbe áztatom, jól kinyomkodom, és ezt is a gépbe teszem. Az egészet összedolgozom kb. fél perc alatt, de kézzel is könnyen kezelhető a massza.
A kész, a masszából kis fasírtokat formálok, zsemlemorzsába forgatom, és bő, forró olajban mindkét oldalukat nagyságtól függően kb. 2-3 percig sütöm, amíg aranybarnák nem lesznek. Míg sül a fasírt, puha állagú marad, sütés után dermed keményebbé.
Isteni, kissé füstös ízű a császárszalonnától, a sajttól pedig puha a közepe. Köretként burgonyafőzelék, burgonyapüré, sárgaborsó-, lencse-, káposzta- stb. főzelék tálalható.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.