Elkészítés: A tej 3/4 részét meglangyosítom, belemorzsolom az élesztőt, hozzáadom a cukrot, hagyom felfutni. A maradék kis tejjel felverem a tojás sárgáját és hozzáadom az olajat.
Egy tálban elkeverem a száraz hozzávalókat. Beleöntöm a tojásos, majd az élesztős keveréket, és kézzel vagy géppel félkemény gyúrt tésztát készítek. Letakarom, és 1-1,5 órán át meleg helyen kelesztem.
A töltelékhez a füstölt főtt tarját aprító gépben vagy kézi húsdarálón lemorzsálom, összekeverem a margarinnal és fűszerezem (én kakukkfüvet, majorannát és egy kis borsot használtam). A hűtőbe teszem, míg megkel a tészta.
Ha 2-3-szorosára nőtt a tészta, akkor 6 cipóra osztom, egyesével lisztezett deszkán átgyúrom, majd kinyújtom kerek lappá, pizza- vagy derelyevágóval 12-14 cikkre osztom. A háromszög aljára rakok egy kiskanállal a töltelékből, majd feltekerem. Ha elfogyna a töltelék, akkor késhegynyi margarint teszünk a végébe, és úgy tekerjük fel.
Sütőpapírral kibélelem a tepsit, ráhelyezem a kifliket, (sóval felvert) tojással lekenem, majd reszelt sajttal megszórom. 200 fokon előmelegített sütőben aranybarnára sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.