A lisztet egy tálba szitáljuk, elvegyítjük benne a sót, majd hozzáöntjük a felfutott élesztőt, az olajat, a joghurtot, a tojást és ruganyos tésztává dagasztjuk (ha szükséges adjunk hozzá még tejet).
A tésztát letakarva a duplájára kelesztjük.
A tölelék hozzávalóit egy tálban összekeverjük.
Ha a tészta megkelt, 12 egyforma gombócra osztjuk.
A gombócokat lisztes felületen, egyenként 12x18 cm - es nagyságúra nyújtjuk, a felső részén, egy pizzavágóval, a tészta feléig, kb. 7 bevágást ejtünk, az alsó részére egy csíkban teszünk a töltelékből és feltekerjük úgy, hogy a vágások vége a tészta alá kerüljön.
Karikára összetekerjük, és belehelyezzük a kivajazott és lisztel behintett muffin sütőformába.
Ha elkészültek a tésztakoszorúk, még kb. 20 percig kelesztjük, majd lekenjük a tetejüket felvert tojással és megszórjuk magokkal. 180 fokra melegített sütőben szép pirosra sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.