Elkészítés: A lisztet keverjük össze a sóval és a cayenne borssal, adjuk hozzá a felkockázott hideg vajat, kezdjük el összemorzsolni. Amikor már kellően morzsalékos, keverjük hozzá a reszelt sajtot, adjuk hozzá a tojást, a citromlevet és 2 evőkanál tejfölt. Ezután gyors mozdulatokkal gyúrjuk össze, ha szükséges, apránként adjunk hozzá még tejfölt, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk.
Nyújtsuk ki 2-3 mm vastagra a tésztát, majd derelyevágóval vagy éles késsel vágjuk fel ízlés szerinti keskeny és hosszú csíkokra. Kenjük le az előzőleg kissé felvert tojásfehérjével, reszeljük rá a sajtot, végül helyezzük sütőpapírral bélelt tepsire.
Közepes hőmérsékleten süssük 12-15 perc alatt szép pirosra, ropogósra (én légkeverésnél 160 fokon, 12 percig sütöttem). A sütőből kivéve hagyjuk kihűlni, majd rögtön tálalhatjuk is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.