Elkészítés: A cukrot hozzáadjuk a langyos vízhez, belemorzsoljuk az élesztőt, és megvárjuk amíg felfut. A tejet meglangyosítjuk.
A lisztet elkeverjük a sóval, hozzáadjuk a tojást, a tejet, az élesztőt és az olajat, összedolgozzuk. (Ha túl lágy a tészta, adjunk még hozzá lisztet apránként.) Akkor jó, ha nem ragacsos és könnyen elválik az edény falától. 80 fokos sütőben vagy meleg helyen 30 percet kelesztjük.
Ha megkelt, kinyújtjuk kb. 1,5 cm vastagra, és felszeleteljük 4-5 csíkra, amiket szintén 4 darabra vágunk. Feltekerjük őket. A tetejét megkenjük tojással. (Ha sima kiflit csinálunk, ez nem fontos, de ha szórunk a tetejére magot, sót vagy reszelt sajtot, akkor csak így tapadnak meg rajta.) Ízlés szerint tehetünk a tetejére sajtot vagy amit szeretnénk.
160 fokos sütőben 25-30 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.