Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, az olajban megdinszteljük, a kockákra vágott húst átpirítjuk rajta. Hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, az apróra vágott paprikát és a felkockázott paradicsomot, melyet előzőleg meghámoztunk. Őrölt pirospaprikával megszórjuk, sózzuk, borsozzuk, majoránnát és őrölt köményt adunk hozzá, azután kevés vízzel felöntve készre főzzük.
A megfőtt húst kiszedjük a szaftból és ledaráljuk, majd az áztatott és kicsavart zsömlékkel és a tojásokkal elkeverjük. A legvégén adjuk hozzá a kockára vágott feta sajtot.
A visszamaradt szaftot robotgéppel pépesítjük, és a tejfölt hozzáadva felforraljuk. A húsmasszából gombócokat formázunk, és a tejfölös alapba tesszük, együtt összeforraljuk.
A 2 dl árpagyöngyöt megmossuk, és kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, ételízesítővel, őrölt köménnyel. A sárgarépát kockákra vágjuk, megfőzzük, a zöldborsót szintén megfőzzük, és a kész árpagyöngyhöz adjuk.
Melegen tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.