Elkészítés: 1. A lisztet a sütőporral, a sóval, a borssal és a tökmaggal összeforgatjuk, de keverhetünk hozzá 1-2 evőkanálnyi szezámmagot vagy lenmagot is.
2. A tojást az az olvasztott, de nem meleg margarinnal és a tejjel felverjük, majd a tökmagos liszttel és a reszelt sajttal összedolgozzuk.
3. Egy közepes muffinsütő mélyedéseit margarinnal kikenjük, a tökmagos masszával a háromnegyedükig töltjük.
4. Előmelegített sütőben, jó közepes lánggal (190 °C, légkeveréses sütőben 170 °C) kb. 20 perc alatt megsütjük. A formában hagyjuk 10 percig, majd a muffinokat melegen vagy langyosan tálaljuk.
ELKÉSZÍTÉSI IDŐ: 40 PERC
MENNYISÉG: 12 DARAB
ENERGIATARTALOM: 227 KCAL/DARAB
NEHÉZSÉGI FOK: NAGYON KÖNNYŰ
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.