Elkészítés: A tejet meglangyosítom, simára keverem a cukorral és az összetört élesztővel. Felfuttatom. A lisztet elmorzsolom a margarinnal, hozzáadom az élesztős tejet. A sót és a tojássárgát eldolgozom a tejföllel, és a liszthez teszem. Összegyúrom cipóvá, és nagyobb tállal letakarva (ne kérgesedjen) fél órát kelesztem. A sütőt előmelegítem. Liszttel meghintett deszkán a tésztát kinyújtom kb. 40 x 80 cm-es lapokra, hosszában és széltében negyedekre vágom. A tetejüket
megkenem felvert tojással, megszórom tök- és köménymaggal, sajttal. 2-3 cm-es csíkokra vágom derelyevágóval. Sütőpapírral bélelt tepsire teszem, és kb. 20 perc alatt aranybarnára sütöm.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.