A kacsamellet megmossuk, szárazra töröljük, majd miután beirdaltuk rajta a bőrt, sózzuk, borsozzuk. Bőrös felével lefelé egy vastag falú serpenyőbe helyezzük, és nagy lángon 5 percig sütjük. Közben lenyomjuk a húst, hogy minél több zsír kisüljön belőle. Kikanalazzuk a serpenyőből a kisült zsírt, majd megfordítjuk a húst, és további 1 percig sütjük.
A kacsamellet egy tepsibe szedjük, és 140 fokos sütőbe toljuk 30 percre. Azután kivesszük, hagyjuk kihűlni, majd vékonyan felszeleteljük.
A salátaleveleket megmossuk és megszárítjuk. A megmosott uborkát vastagabb szeletekre vágjuk. A koktélparadicsomokat megmossuk, a nagyobbakat félbe vágjuk. A narancsokat meghámozzuk eltávolítjuk róla a fehér részt, majd a hártyák mentén kifilézzük. A hártyás részekből kinyomkodjuk a levet egy tálba, hozzáadjuk az olívaolajat, valamint a citrom kifacsart levét, és simára keverjük.
Sózzuk, borsozzuk az öntetet, és összeforgatjuk a salátalevelekkel, az uborkaszeletekkel, a koktélparadicsomokkal, továbbá a narancsgerezdekkel. Végül a salátát tányérokba halmozzuk, és elrendezzük rajta a felszeletelt kacsamellet. Pirítós illik hozzá.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.