Elkészítés: A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztá gyúrok, folpackba csomagolom, hűtőbe teszem, amíg a tölteléket elkészítem. A töltelékhez a sárgabarackokat leforrázom, meghámozom, felszeletem. A darált diót/mandulát kis tálban összekeverem a cukorral. A lekvárt egy másik tálkában összekeverem a narancslikőrrel. A tésztát lisztezett felületen akkorára nyújtom, hogy kényelmesen jusson a forma peremére is (kb. 3-4 mm vastagságú lesz a tészta). Belesimítom a sütőpapírral bélelt piteformába (a felesleget körben levágom). A kimaradt tésztát ismét homogén gombóccá gyúrom, kinyújtom, vékony csíkokra szeletelem. A piteromába helyezett tésztát megszórom a cukros dióval, rákenem a likőrös lekvárt, egyenletesen elosztom rajta a barackszeleteket. Meghintem szeletelet mandulával, a tésztacsíkokat nagyjából a szeletelés mentén ráhelyezem, a közepét 1 szederrel kijelölöm. 175 fokra előmelegített sütőben 25-30 perc alatt világos pirosra sütöm. Fátyolnyi porcukorral meghintem, óvatosan kiveszem a formából, a rácson hagyom hűlni.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.