Elkészítés: A tejet felmelegítjük, elkeverjük a cukrokkal. A tojásokat egy külön tálba felütjük, kissé elkeverjük, de csak annyira, hogy a sárgája kifakadjon. Amikor a cukor már elolvadt a tejben, takaréklángra vesszük a tüzet, és beleöntjük a felvert tojásokat. Szép lassan fakanállal kevergetjük kb. 1 órán keresztül. Először a fehérje fog megfőni, és fehér csomók jelennek meg, majd a sárgája. Egyre jobban besűrűsödik, pudingossá válik, de az a cél, hogy szemcséssé szétessen. A végén egyre nehezebb keverni, és akkor jó, amikor már a savó kivált.
Egy szűrőt kibélelünk egy vászon konyharuhával, beleöntjük a masszát, lecsepegtetjük, szorosan összekötjük, kissé meg is nyomkodjuk, majd felakasztva 1 éjszakát csepegni hagyjuk a hűtőben.
Másnap tányérra tesszük és szeleteljük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.