Elkészítés: A krumplit, a gombát, a hagymát és a fokhagymát megtisztítjuk, a krumplit nagyobb kockákra, a hagymát és fokhagymát apróra, a gombát csíkokra vágjuk (bizonyos gombafajtákat le is kell forrázni, erre figyelni kell!).
Zsiradékon megdinszteljük a hagymát a felcsíkozott gombával, majd beletesszük a krumplit, sóval, borssal, babérlevéllel fűszerezzük, felöntjük 2 dl vízzel, és puhára főzzük.
A végén fokhagymás rántással és tejföllel összeforraljuk. Ízesítésként pici ecettel savanyítjuk.
Aki szereti, olajon piríthat a tetejére metéltre vágott vöröshagymát is, úgy még finomabb.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.