Elkészítés: A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt, majd hozzáadjuk a cukrot, a kardamomot, illetve a megolvasztott vajat, a tojást és a lisztet. Összegyúrjuk, és kelni hagyjuk kb. 30 percig.
Átgyúrjuk kicsit, 12 bucit formálunk belőle. Hagyjuk még fél óráig kelni, majd tojással megkenjük, és 220 fokos sütőben 10-12 perc alatt aranybarnára sütjük. Rácsra téve hagyjuk, kihűlni.
A töltelékhez a marcipánt feldaraboljuk, és a tejet apránként csurgatjuk hozzá, krémmé összedolgozzuk. A tejszínt a porcukorral kemény habbá verjük.
A kihűlt zsemlék tetejét levágjuk. A belsejükből egy kis tésztát kikanalazzunk és hozzáadjuk a marcipánmasszához. A masszát visszatöltjük a zsemlékbe. A habot a marcipános töltelékhez halmozzuk, majd rátesszük a tetejüket.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.