Előkészítés: A húst megmossuk, leszárítjuk, és flekken fűszerkeverékkel fűszerezzük. A sütőt 160 fokra (gázsütő 1. fokozat) előmelegítjük. A burgonyát megtisztítjuk, megmossuk, felkarikázzuk.
Elkészítés: A burgonyát tepsibe terítjük, kicsit megsózzuk, a sütőbe tesszük, és puhára sütjük. Közben a paprikát, a paradicsomot megmossuk, húsát cikkekre vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, megsütjük benne a húsokat, majd kivesszük a serpenyőből. A visszamaradt olajra tesszük a paprikákat, és erős tűzön megsütjük. Amikor kész, rátesszük a paradicsomokat, sózzuk, megszórjuk a petrezselyemmel és összeforgatjuk. A cukkinit megmossuk, felszeleteljük. Amikor a sütőben a burgonya már majdnem puha, rászórjuk a cukkinit, betakarjuk a szalonnaszeletekkel, és a sütőt 200 C-fokra (gázsütő 3. fokozat) állítva megpirítjuk. Ha a szalonna kellően kipirult, rátesszük a sült húsokat, és ennek a tetejére tesszük a paradicsomos-paprikás ragut. Visszatesszük a sütőbe, hogy jól összemelegedjenek, majd tálaljuk. Grillezett burgonyát (receptjét lásd külön) is kínálhatunk hozzá.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra múlva
1 adag: 575 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.