Elkészítés: A húst kisujjnyi csíkokra, a szalonnát vékony csíkokra, a hagymákat finomra, a paprikát és paradicsomot kockákra aprítjuk.
A szalonnát felhevített zsiradékban kipirítjuk, rádobjuk a vöröshagymát, megfonnyasztjuk, majd a fokhagymát is megfuttatjuk rajta. A húst fehéredésig pirítjuk benne, majd őrölt paprikával meghintjük, a zöldpaprikával és a paradicsommal, valamint őrölt borssal, majoránnával és borral elkezdjük párolni. Az elfőtt folyadékot mindig kevés vízzel pótoljuk (jó, ha többször a zsírjára sül).
Mi szaftosan szeretjük, ezért amikor a hús már puha kb. 1,5 dl vízzel 1 lapos evőkanál lisztet elkeverek benne, a szaftját szaporítom, és néhány percig együtt forralom. A szükséges fűszereket ízlés szerint pótolom.
A rizibizihez a rizst az olajon kevergetve felhevítem, a finomra aprított vöröshagymát és a zöldborsót belekeverem, és felöntöm 1,5-szeres forró vízzel. Sózom, borsozom, petrezselyemmel meghintem, és a forrástól számítva kb. 15 percig lassú tűzön kevergetés nélkül, lefedve párolom.
A ragut a rizibizivel - és ez esetben aprított kaliforniai paprikakockákkal - tálaltam (de ez el is maradhat).
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.