Elkészítés: A kelkáposztát leveleire szedjük, megmossuk. Enyhén sós vízben két-három percig főzzük, jól lecsöpögtetjük. 12 nagyobb levelet félreteszünk, a többit apróra vágjuk. A tojásokat keményre főzzük, keresztben kettévágjuk őket. A füstölt szalonnát elkaparjuk, a zöldségeket megtisztítjuk, megreszeljük, majd a hússal, az apró kellel meg a zúzott fokhagymával összedolgozzuk, megfűszerezzük, és ezzel a töltelékkel töltjük meg a 12 levelet. Egy tűzálló tálba tesszük. A mártáshoz a sárgarépát meg a póréhagymát megtisztítjuk, nagyon apróra vágjuk, vajon kissé megpirítjuk. Egy deci vízzel felengedjük, vegetával ízesítjük, puhára pároljuk. A mártást a göngyölegre öntjük, lefedve forró sütőbe tesszük és kb. ötven percig sütjük. Még forrón tálaljuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.