Elkészítés: A tésztához a kézmeleg tejben keverd el a cukrot, morzsold bele az élesztőt, hagyd felfutni. Egy tálba tedd bele a lisztet és a sót. Formázz egy lyukat a közepébe, és ha felfutott az élesztős tej, akkor öntsd bele, kezdd el összekeverni a kezeddel, közben add hozzá az olívaolajat. Dolgozd össze, lisztezett munkafelületen dagaszd, gyúrd kézzel jó 10 percig. Tömör, homogén, az átlag kelt tésztáknál kicsit keményebb tésztát kapunk. Egy olajjal kikent tálban hagyd kelni 1 jó órát meleg helyen.
Amíg a tészta pihen, a húst vékony csíkokra szeleteljük fel. A hagymákat, a paradicsomot, a paprikát, a fokhagymát vágjuk szeletekre, a koktélparadicsomot félbe, a chilit apróra. Hevítsünk egy serpenyőben kókuszzsírt, dobjuk bele a hagymákat és a paradicsomot, fűszerezzük, forgassuk össze a hússal. Ha kissé megpirult, öntsük fel a paradicsommal, és főzzük össze. Akkor jó a hús, amikor megpuhult, és sűrű szaftja van.
Ha a tészta duplájára megkelt, akkor gyúrd át újból vedd ketté, formázd a köralakú pizzatepsibe, kb. fél cm vastagságúra. Hagyd pihenni a tésztát a tepsiben még kb. 15-20 percig.
Locsold meg a pizzát 1-2 evőkanál olívaolajjal, a szélét is kend be egy ecset segítségével. A húsos ragut egyenletesen oszd el rakta, szórd meg félbevágott olívabogyóval, félbevágott koktélparadicsommal, apróra vágott zöldhagymával, reszelt sajttal, felvágott mozzarellával és apró kockára vágott feta sajttal, bazsalikomlevelekkel.
Ezt követően tedd 250-300 fokra előmelegtett sütőbe, viszont ennek is a legaljára, a rácsra, kb. 15-19 perc alatt megsül a pizza.
Jó pizzasütést, jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.