Elkészítés: Előző este a babot beáztatjuk, a vizet egyszer cseréljük rajta.
Másnap fogjuk kedvenc lábasunkat, felolvasztjuk benne a libazsírt, és üvegesre pároljuk benne a finomra vágott hagymát. Beletesszük a megmosott, füstölt lúdmell felét, rászórjuk a bab felét, és egy kis liszttel meghintjük. Érkezik a lúdmell másik fele, az alaposan megmosott tojások, majd a tetejére a bab és az árpagyöngy. Ismét lisztszórás következik, majd felöntjük annyi vízzel, hogy a babot ellepje.
Lefedjük, kis lángon 3 órát főzzük, majd a sütőben, takaréklángon még 2 órát pároljuk.
Tálaláskor szeljük fel a lúdmellet, a tojásokat tisztítsuk meg, majd cikkekre vágva tegyük a bab tetejére. Friss kenyérről és kékfrankosról gondoskodjunk!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.