Elkészítés: Kikeverjük csomómentesre a tésztát a palacsintához, és megsütjük /15-20 db/.
A szokásos módon megsütjük a piskótát. Megfőzzük a vaníliás pudingot. Megfőzzük a szirupot.
A piskótát lapjával és keresztben is kettévágjuk, így 4 lapot kapunk. Egy mélyebb edénybe rétegezzük. Alulra piskótalap kerül, meglocsoljuk a sziruppal, megszórjuk a darált dióval, mazsolával, rákenjük a pudingot. Ezt ismételjük meg 4 rétegben. A tetejét szórjuk meg kakaóporral.
A csokimártáshoz kevés tejjel csomómentesre keverjük a kakaóport, a cukrot és a pudingport. A többi tejet felforraljuk, és beleöntjük a kakaót. Ha sűrűsödni kezd, levesszük, és beletesszük a vajat.
A somlóit a palacsintákba töltjük, négyszögletűre hajtjuk. Meglocsoljuk a csokimártással, és tejszínhabbal díszítjük.
Jó étvágyat kívánok hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.