Elkészítés: Állítsuk össze a palacsinta tésztáját. Tegyük egy mélyebb keverőtálba a tojást, a cukrot, a sót, a lisztet és kb. 1,5 deci tejet, majd dolgozzuk el csomómentesre. Öntsük hozzá a maradék folyadékot (tejet+vizet), keverjük el, majd hűvös helyen pihentessük kb. 20-30 percet.
Ezalatt készítsük el a sonkakrémet. Az apróra vágott bacont az olajon lassú tűzön pirítsuk meg, míg teljesen kisül a zsírja. Közben kockázzuk szintén nagyon kis darabokra a sonkát, adjuk a szalonnához, majd együtt pirítsuk őket pár percig már magas lángon. Húzzuk le a tűzről, majd késes aprítóval pürésítsük. Ha ezzel megvagyunk, öntsük fel a főzőtejszínnel, majd nyomjuk bele a tömlős sajtot, illetve adjuk hozzá a reszelt parmezánt is. Forraljuk össze, és ízlés szerint fűszerezzük még. (Nekem semmi nem kellett hozzá, mert a bacon és a sajtok kellően intenzív ízt kölcsönöztek a krémnek.)
Ezután süssük meg a palacsintákat, azaz a pihenőidő leteltével a legmagasabb lángon hevítsük fel a serpenyőt vagy palacsintasütőt, és pár csepp olajjal kenjük ki. Ha teljesen felforrósodott, egy merőkanál segítségével adagoljuk a nyers tésztát a sütéshez. Ha már a tészta széle kezd elválni a serpenyő falától, kukkantsunk alá, és győződjünk meg róla, hogy kellőképpen megsült-e. Ha igen, falapát vagy műanyag spatula segítségével fordítsuk meg, és rövid ideig süssük tovább.
Ha kész, borítsuk tányérra, és sonkakrémmel töltsük meg. Lehet tekerni a palacsintákat, háromszögbe hajtogatni, de készíthetünk belőlük batyukat is. Tálaláskor tehetünk rá reszelt sajtot, tejfölt, vagy az esetlegesen megmaradt krémet hígítva is.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.