Előkészítés: Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a lisztet a vajjal, a tojással, a tejföllel és egy csipet sóval. Kissé kilapítjuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre betesszük a hűtőbe. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Kivajazunk egy kb. 24 cm átmérőjű gyümölcstorta-formát. A tésztát lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjuk bélelni vele a formát úgy, hogy az oldalára is jusson. A tésztát a formába nyomkodjuk, villával több helyen megszurkáljuk. A tésztára sütőpapírt fektetünk, és szárazbabot szórunk rá. A sütőben kb. 25 percig sütjük. Közben a töltelékhez a sonkát kis kockákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, magjait kikaparjuk, húsát a sonkával azonos nagyságú kockákra vágjuk. A snidlinget leöblítjük, felaprítjuk. A tojást a tejföllel elkeverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A tortáról a papírt és a babot leemeljük. A sonka, a paradicsom, a snidling kétharmadát a tortára szórjuk, ráöntjük a tejfölt, és a sütőben további 20 percig sütjük. Tálaláskor rászórjuk a maradék sonkát, paradicsomot és snidlinget.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 543 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.