Előkészítés: Gyors mozdulatokkal összegyúrjuk a lisztet a vajjal, a tojással, a tejföllel és egy csipet sóval. Kissé kilapítjuk, fóliába csomagoljuk, és kb. 30 percre betesszük a hűtőbe. A sütőt 200 fokra (gázsütő 3. fokozat) előmelegítjük.
Elkészítés: Kivajazunk egy kb. 24 cm átmérőjű gyümölcstorta-formát. A tésztát lisztezett deszkán akkorára nyújtjuk, hogy ki tudjuk bélelni vele a formát úgy, hogy az oldalára is jusson. A tésztát a formába nyomkodjuk, villával több helyen megszurkáljuk. A tésztára sütőpapírt fektetünk, és szárazbabot szórunk rá. A sütőben kb. 25 percig sütjük. Közben a töltelékhez a sonkát kis kockákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, magjait kikaparjuk, húsát a sonkával azonos nagyságú kockákra vágjuk. A snidlinget leöblítjük, felaprítjuk. A tojást a tejföllel elkeverjük, sóval, borssal, szerecsendióval ízesítjük. A tortáról a papírt és a babot leemeljük. A sonka, a paradicsom, a snidling kétharmadát a tortára szórjuk, ráöntjük a tejfölt, és a sütőben további 20 percig sütjük. Tálaláskor rászórjuk a maradék sonkát, paradicsomot és snidlinget.
Munka: kb. 30 perc
Fogyasztható: kb. 1 óra 30 perc múlva
1 adag: 543 kcal
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.