Elkészítés: A tésztához a lisztet és a morzsolt élesztőt a többi hozzávalóval összegyúrjuk. Akkor jó, ha a massza az edény falától elválik. Utána langyos helyen, letakarva kb. 45 perc alatt megkelesztjük, ezalatt elkészítjük a tölteléket.
A tarját a szalonnával meg a sajttal együtt finomra daráljuk (vagy apróra vágjuk). A margarinnal, a tejföllel meg a tojások sárgájával összekeverjük, megborsozzuk. A kemény habbá vert tojásfehérjét laza mozdulatokkal beleforgatjuk.
A gyúrólapot megolajozzuk, és a megkelt tésztát pontosan akkorára nyújtjuk, mint maga a lap (kb. 65x65 cm) 7x5 részre vágjuk. Mindegyik kockára egy jó evőkanálnyi halmot rakunk a négy sarkát a középre hajtjuk.
Felvert tojással megkenjük, a szezámmaggal megszórjuk. Kivajazott tepsire rakjuk. Előmelegített sütőben 190 fokon, légkeveréses sütőben 170 fokon kb. 20 percig sütjük.
Jó étvágyat hozzá!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.