Elkészítés: Előző nap a sonkát a tokaji borban (minél kevesebb víz hozzáadásával) puhára főzzük.
A gombákat megtisztítjuk, felaprózzuk ízlés szerint, de nem túl apróra. A vajon és/vagy olívaolajon, amihez hozzáadjuk az időközben kihűlt sonka főzővizének tetejéről a zsiradékot, megpároljuk. Sózzuk, borsozzuk. Ha kész, hozzáadjuk a tejszínt, és felrotyogtatjuk. A dijoni mustárral kicsit pikánssá tesszük.
Közben a főzővizéből kivett sonkát apróra vagdossuk (esetleg daráljuk). Hozzáadjuk a tejszínes gombához, majd a sonka főzőlevét folyamatosan hozzáadva az egészet jól összepároljuk. Ne sajnáljuk a sonkalevet, ha elfogyott, némi vizet vagy tejet adhatunk hozzá. A cél, hogy egy viszonylag híg tésztaöntetet kapjunk.
Bő sós vízben kifőzzük a tésztát, ha kész, leszűrjük, és a szósszal jó alaposan összeforgatjuk. Kivajazott/morzsázott tepsibe vagy tűzálló tálba tesszük, egyenletesen elterítjük.
A tetejét megszórjuk az apróra vágott (reszelt) vegyes sajttal. Letakarjuk alufóliával (vagy a tűzálló tál tetejével), és 180 fokos sütőben kb. 30 perc alatt összesütjük. Levesszük a takarást, majd még kb. 10-15 perc alatt pirosra sütjük a tetejét.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.