Elkészítés: A vajból és a lisztből világos zsemleszínű rántást készítünk, a finomra aprított hagymát üvegesre dinszteljük benne. Felengedjük kb. 7 dl vízzel, sózzuk, borsozzuk, a pürét néhány perc alatt felolvasztjuk benne. A tejfölt elkeverjük a levesben, egyet forralunk rajta, közben ízlés szerint cukorral ízesítjük.
A tojásokhoz bő, sós, enyhén ecetes vizet forralunk. Amikor forr a víz, a tojásokat egyenként beleengedjük, közben a vizet óvatosan megkeverjük, hogy a tojásfehérje a sárgáját körbe tudja vonni, így főzzük kb. 4-5 percig (attól függően milyen keménységű tojást szeretnék kapni), majd szűrőkanállal kivesszük, félretesszük.
Tálaláskor a leveshez adjuk a tojást, valamint pirított rozskenyér- vagy zsemlekockákkal is szaporíthatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.