Elkészítés: A sóskaleveleket megmosom, az erősebb szárakat letépdesem. Ez a legádázabb része a történetnek. :) Ha ezzel kész vagyunk, utána már kb. 10-15 perc alatt kész a leves. A hagymát kisebb kockára vágom (nem kell apróra), a répákat karikára, a krumplit szintén kockára. A hagymát kis olajon megfuttatom, megdinsztelem. Rádobom a répát és a krumplit, és felöntöm annyi vízzel, hogy se túl sűrű, se túl híg ne legyen. (A húslevesnél azért sűrűbb.) Hozzáadom a húsleveskockát, ízlés szerint még egy kis sót, és persze őrölt borsot. Fedő alatt főzöm. Közben a sóskaleveleket metéltre vágom, a galuskatésztát kikavarom, és felteszem a tojásokat főni. Amikor a répák már majdnem megfőttek, hozzáadom a sóskát. Várok egy percet és elkezdem beleszaggatni a galuskát. Ha ez is kész, még 1-2 percet várok (hogy a galuskák is megfőjenek), és már tálalható is. Tálaláskor a tányér leves közepébe tejfölt rakok, és megszórom a nem túl nagy kockákra vágott keménytojással. (Egy tál levesbe szerintem egy fél keménytojás dukál, de kinek-kinek az ő igénye szerint.)
Én személy szerint UTÁLOM a sóskát, de higyjétek el, ez a leves isteni. Nem érződik az ízén a sóska. Inkább hasonlít egy jó tárkonyos leveshez. A merészebb és elszántabb húsimádok darált húsból kis golyócskákat is csinálhatnak, és ezt főzhetik meg a vízben a répákkal és krumplikkal. (Ekkor persze nem kell a húsleveskocka.) Jó étvágyat!
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.