Elkészítés: Amennyiben hosszú spárgát használunk, azokat vágjuk félbe, majd enyhén fűszeres vízben főzzük meg, hagyjuk kihűlni.
Szeljük fel a lazacfilét lapján, 4 vékony, hosszú szeletre, sózzuk, borsozzuk, és egyenletesen szórjuk rá a jól összevágott petrezselymet, majd helyezzünk minden szeletre 2-2 szál főtt spárgát, és szorosan tekerjük fel. Ha szükséges, tűzzük össze hústűvel vagy fogpiszkálóval. Helyezzük a tekercseket gőzölőedénybe, és forrásban lévő citromos víz felett gőzöljük 3-4 percig.
A mártáshoz daráljuk vagy reszeljük le a mogyoróhagymát, és a fehérborban pároljuk addig, míg a bor elfő. Ekkor adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk fel. Ha forrni kezd, apránként, folyamatos keverés közben adagoljuk bele a felkockázott vajdarabokat. Figyeljünk rá, hogy ekkor már ne forrjon, de tartsuk forrás közeli állapotban. Addig főzzük, amíg selymes, krémszerű állagú lesz.
Tálaljuk főtt burgonyával, párolt zöldséggel vagy párolt rizzsel, a mártást öntsük a halra, illetve mellé. Citromkarikákkal, citromfűvel díszíthetjük. (Ne feledjük kivenni a tekercsekből a hústűt vagy fogpiszkálót!)
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.