Elkészítés: Amennyiben hosszú spárgát használunk, azokat vágjuk félbe, majd enyhén fűszeres vízben főzzük meg, hagyjuk kihűlni.
Szeljük fel a lazacfilét lapján, 4 vékony, hosszú szeletre, sózzuk, borsozzuk, és egyenletesen szórjuk rá a jól összevágott petrezselymet, majd helyezzünk minden szeletre 2-2 szál főtt spárgát, és szorosan tekerjük fel. Ha szükséges, tűzzük össze hústűvel vagy fogpiszkálóval. Helyezzük a tekercseket gőzölőedénybe, és forrásban lévő citromos víz felett gőzöljük 3-4 percig.
A mártáshoz daráljuk vagy reszeljük le a mogyoróhagymát, és a fehérborban pároljuk addig, míg a bor elfő. Ekkor adjuk hozzá a tejszínt, forraljuk fel. Ha forrni kezd, apránként, folyamatos keverés közben adagoljuk bele a felkockázott vajdarabokat. Figyeljünk rá, hogy ekkor már ne forrjon, de tartsuk forrás közeli állapotban. Addig főzzük, amíg selymes, krémszerű állagú lesz.
Tálaljuk főtt burgonyával, párolt zöldséggel vagy párolt rizzsel, a mártást öntsük a halra, illetve mellé. Citromkarikákkal, citromfűvel díszíthetjük. (Ne feledjük kivenni a tekercsekből a hústűt vagy fogpiszkálót!)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.