Elkészítés: Először előkészítjük a juhtúrós rudakat: összekeverjük a juhtúrót, a lisztet és a vajat, kevés sót adunk hozzá (a juhtúró önmagában is sós!), és legalább 1-2 órát (de legjobb 1 egész napot) pihentetjük. Ezután kinyújtjuk, és tetszés szerinti csíkokat vágunk belőle. A csíkokat sütőpapírral fedett tepsire fektetjük.
Megmossuk az egészben és héjastul hagyott fokhagymafejet, és levágjuk a talpat úgy, hogy kilátsszon a gerezdek alja. 10 percre meleg tejbe áztatjuk a fokhagymát. 10 perc után kivesszük, lecsöpögetjük, és pici tűzálló tálba állítjuk. Leöntjük olívaolajjal, hogy az olaj kb. 1 milliméter magasan álljon az edényben. Betesszük a sütőbe fél órára.
10 perccel később betesszük mellé a sütőbe a juhtúrós rudakat is.
Amí sülnek, vajon megpároljuk a finomra vágott spenótleveleket. Hozzáadjuk az összenyomott fokhagymát és (ha van) a finomra vágott medvehagymát. Belekeverjük a krémsajtot, és rövid ideig együtt pároljuk. Pürésítjük az egészet, ízléstől függően lehet egészen homogénre, vagy kicsit darabosabbra is készíteni. Ezután felöntjük annyi levessel, hogy a számunkra ideális sűrűségű legyen, összeforraljuk, szükség szerint igazítunk a fűszerezésén, és még pár percig együtt főzzük.
Közben vizet forralunk, és elkészítjük a bevert tojásokat: a tojásokat a forró, ecetes vízbe ütjük, és folyamatosan keverjük, amíg meg nem szilárdulnak. Ha szeretnénk biztosra menni, a másik megoldás, hogy olívaolajjal kikenünk 4 darabka átlátszó fóliát, kibélelünk velük 4 poharat, és beléjük ütjük a tojásokat, majd a fóliák sarkait összefogjuk és összesodorjuk. Így, burokban tesszük aztán a tojásokat a forró vízbe. (Ez esetben az ecet nem szükséges.) 3 perc után kivesszük a tojásokat (és szükség szerint ki is csomagoljuk őket).
Tálaláskor a tojásokat a tányéroka ültetjük, köréjük merjük a levest. A fokhagymagerezdeket óvatosan kinyomkodjuk a héjukból, és minden tányérba hármat belehelyezünk. A tányérokra teszünk 1-1 juhtúrós rudat is, a többit pedig külön tányéron az asztal közepére rakjuk. (Érdemes egyébként akár többet is készíteni, a leves nélkül is gyorsan fogy...)
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.