Elkészítés: A sajtszószhoz olvasszuk meg a vajat, majd a tűzről lehúzva keverjük el benne a lisztet, sózzuk, borsozzuk. Apránként adjuk hozzá a tejet, folyamatos kevergetés mellett főzzük alacsony lángon, amíg sűrű, de selymes lesz (kb. 5 perc), majd reszeljük bele a cheddar sajtot, addig keverjük, amíg a sajt teljesen felolvad.
Egy serpenyőben kevés olívaolajon futtassuk meg az aprított újhagymát és fokhagymát, majd adjuk hozzá a lecsöpögtetett konzerv feketebabot, sózzuk, borsozzuk, pároljuk együtt 5 percig, kevergetés közben egy krumplinyomóval, kissé törjük át a babot, pépesítsük. Szedjük ki egy tálba.
A serpenyőbe kevés olajra dobjuk a spenótot, sózzuk, 1-2 percig pároljuk csak, épp hogy összeessen, majd egy szűrőben nyomkodjuk ki, csepegtessük le.
A tortilla lapok felén osszuk el a feketebabpürét, majd rá a spenótot. Hajtsuk félbe a tortilla lapot, és felforrósított száraz grill serpenyőben süssük mindkét oldalán 2-2 perc alatt aranybarnára.
Meleg sajtszósszal kínáljuk, friss, aprított korianderrel szórjuk meg.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.