Elkészítés: A vöröshagymát és a fokhagymát vágjuk fel apróra. A sárgarépát és a szárzellert vágjuk kisebb darabokra. A lencsét alaposan mossuk meg, majd csepegtessük le.
Egy edényben hevítsük fel az olajat, adjuk hozzá az apróra vágott vöröshagymát, és kezdjük el párolni. Amikor már kezd üveges lenni, adjuk hozzá az apróra vágott fokhagymát, az összedarabolt sárgarépát és a szárzellert, majd kevergetve pároljuk még pár percig. Ezután adjuk hozzá a lencsét, keverjük alaposan össze, majd öntsük fel a zöldségalaplével. Ízlés szerint sózzuk, szórjuk meg őrölt borssal és szerecsendióval, majd főzzük puhára.
Amikor a lencse már megpuhult, adjuk hozzá a spenótot, és főzzük még pár percig, hogy a spenót megfonnyadjon.
Vegyük le a levest a tűzről, majd botmixerrel pépesítsük. Ezután tegyük vissza a tűzre, állandó keverés mellett csorgassuk bele a tejszínt. Forraljuk ki, ha szükséges, még ízesítsünk utána, majd zárjuk el a gázt, mert főzni már nem kell tovább.
Egy serpenyőben hevítsünk fel egy pici olajat, majd helyezzük bele a baconszeleteket, és süssük szép pirosra, ropogósra.
Tálaláskor merjük a levest tányérba, majd csepegtessük meg tejszínnel, és morzsoljuk rá a ropogósra sütött bacont.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.