Elkészítés: A burgonyát héjában sós vízben megfőzzük, langyosan meghámozzuk, vékony karikákra vágjuk.
A vajból a liszttel, a tejjel, és a leveskockával besamelmártást főzünk.
A parajt felhevített olajon megdinsztelt vöröshagymára és fokhagymára öntjük, sóval, szerecsendióval, borssal fűszerezzük, levét teljesen elfőzzük.
Egy kb. 3 l-es sütőtál alját kevés olajjal kikenjük, a burgonya 1/3-át beleterítjük. A tojás felét rákarikázzuk, a mártással megkenjük, ráhalmozzuk a spenót felét, 10 dkg sonkát fektetünk rá, megszórjuk a reszelt sajt felével. Ismét mártás következik, majd rárétegezzük a második harmad burgonyát, a maradék tojást és a spenótot. A maradék sonkával beborítjuk, mártást kenünk rá, és a maradék burgonyával kirakjuk a tetejét. Besamelmártással megkenjük, reszelt sajttal meghintjük.
Előmelegített 200 fokos sütőben kb. 35-40 percig sütjük, ameddig a teteje pirosra sül.
Tetszés szerint zöldfűszerekkel díszíthetjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.