Elkészítés: 1. A tésztához a vizet a margarinnal és a kakaóval fölforraljuk. A lisztet átszitáljuk a szódabikarbónával, majd a cukorral és a vaníliás cukorral elkavarjuk, hozzáadjuk a kakaós vízhez, belekeverjük a joghurtot, a tojást és a pici darabokra vágott étcsokit is. Kikent, lisztezett formába öntjük, és előmelegített sütőben, hőlégkeveréssel, 180 fokon 20 percig sütjük, majd a sütőt kikapcsoljuk, az ajtaját kinyitjuk, és 5 percre pihenni hagyjuk. Ha kihült, pár órára hűtőbe tesszük. Ez a mennyiség egy kb. 30x25-ös tepsire elég.
A krémhez a lisztből és a tejből állandó kevergetés mellett sűrű krémet főzünk, majd kihűtjük. A margarint a porcukorral habosra keverjük, teszünk hozzá reszelt citromhéjat, vaníliás cukrot.
Ha a krém kihűlt, habverővel jó alaposan összedolgozzuk a cukros margarinnal.
A kihűlt tészta széleit egy éles késsel körbevágjuk, két lapba vágjuk, és megtöltjük a krémmel.
Marcipánból elkészítjük a díszítést. A marcipántömböket használat előtt jól gyúrjuk át és sima felületen, fólia között nyújtsuk, így nem ragad majd. Érdemes vastagabbra nyújtani (7-8 mm) mert a tészta nagyon sötét, hamar átüt a marcipánon, esetleg alá lehet alapozni egy vékony réteg krémmel. Én 1 db 150 grammos sárga, 1-1 db 100 grammos barna és fehér marcipánt és két csomag Gyurmarcit használtam, ez bőven elég a díszítéshez. A tészta levágott széléből készítsük el a lábakat.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.