Előkészítés: A gyöngytyúkot megtisztítjuk, megmossuk, a máját félretesszük. A zsályaleveleket leöblítjük, egyet félreteszünk, a többit apróra vágjuk.
Elkészítés: Kis lábosban felforrósítunk 1 evőkanál olajat, és beledobjuk az egész zsályalevelet. A májat lisztben megforgatjuk, és az olajban hirtelen megpirítjuk. Félretesszük, megsózzuk, és kihűtjük. A májat és 1 szelet szalonnát apró kockákra vágjuk. A fokhagymát meghámozzuk, összetörjük. A narancsot kifilézzük, azaz vastagon meghámozzuk, és kivágjuk a hártyák közül a gyümölcshúst. Mindezeket egy tálban összekeverjük. A gyöngytyúkot kívül-belül besózzuk, borsozzuk. A májas keveréket a tyúkba töltjük, és a nyílást összetűzzük. A tyúkra fektetjük a szalonnaszeleteket, fogvájóval ráerősítjük. A sütőt 220 C-fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és szeletekre vágjuk. Egy nagyobb tűzálló tálat kikenünk 3 evőkanál olajjal, és belefektetjük a burgonyaszeleteket. Megcsepegtetjük 3 evőkanál olajjal, megszórjuk sóval, borssal, rozmaringgal, és rászórjuk egészben a hagymát. A közepébe ültetjük a tyúkot, megkenjük 1 evőkanál olajjal, és a sütőben kb. mindkét oldalát 20-30 percig sütjük, amíg a csontról könnyedén leválik a hús.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.