A burgonyát megpucoljuk, felkarikázzuk, meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, majd sózzuk, borsozzuk és egy picit átforgatjuk. Ezután egy tepsibe tesszük, rárakjunk a pár szál friss rozmaringot, aztán 190 fokra előmelegített sütőben 30 percig sütjük.
Ameddig a burgonya sül, megtisztítjuk és bevagdossuk a kacsamellet. Sózzuk, borsozzuk, majd egy hideg serpenyőben ropogósra pirítjuk a mellét erős lángon 4-5 perc alatt.
Ha már ropogós a bőre, megpirítjuk a húsos oldalát is kb 2 perc alatt. Ezután a sütőbe tesszük a burgonya mellé kb 15 perccel azután, hogy az bekerült.
A narancsot megpucoljuk, karikákra vágjuk, majd a serpenyőben lévő kacsazsíron, a mézzel és egy kis friss rozmaringgal oldalanként 3-4 percig karamellizáljuk.
Amikor elkészült, elzárjuk alatta a lángot, hozzáadjuk a vajat és addig rázogatjuk óvatosan, ameddig el nem olvad benne.
Végül egy adag krumplit a tányérra teszünk, mellé szedjük a karamelizált narancsot is, végül pedig néhány hússzeletet helyezünk a tetejére. A serpenyőben maradt narancsos szósszal nyugodtan meglocsolhatjuk kicsit.
Nézd meg videón is, hogyan készül a narancsos kacsamell tepsis burgonyával:
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.