Elkészítés: Először a tölteléket készítjük el: a vaníliás pudingporokat a cukorral és 1 dl tejjel simára keverjük, majd hozzáadagoljuk a többi tejet is és felfőzzük. A tűzről levéve hozzákeverjük a tejfölt, a citrom reszelt héját, majd ha sima, akkor fakanállal apránként hozzákeverjük a keményre vert tojásfehérjehabot. Félretesszük.
A tésztához a margarint a kristálycukorral és a tojássárgákkal habosra, krémesre keverjük, majd a lisztet egy tálba tesszük, a sót és a sütőport elkeverjük benne, és tojásos masszával összedolgozzuk.
Egy 25×39 cm-es tepsit sütőpapírral kibélelünk, a tésztánkat beletesszük. Egy kissé lágyabb a tészta, így nem sodortam, hanem a tepsiben egyenletesen szétnyomkodtam. 200 fokra melegített sütőben 10 percet elősütjük.
Kivesszük a tepsit, és a tölteléket egyenletesen ráöntjük, elsimítjuk. A meggylét a keményítővel összekeverjük, pettyeket cseppentünk a tetejére, fogpiszkálóval kissé széthúzkodjuk a krémen. Ez el is maradhat.
Visszatesszük a sütőbe, és még kb. 30 percet sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.