Elkészítés: A sütőt 180 okra előmelegítjük. A paradicsomok tetejét levágjuk, a kalapokat félretesszük. Egy teáskanál vagy egy kisebb kés segítségével kivágjuk a paradicsomok belsejét. Belül megsózzuk a paradicsomokat és felfordítjuk, így a só hatására kb. 30 perc alatt távozik a felesleges nedvesség a paradicsom húsából.
Közben a burgonyákat sós vízben puhára főzzük. Krumplinyomóval összetörjük. Egy tálba tesszük az összetört burgonyát, hozzáadjuk a darált sertéshúst, a mascarponét, az aprított zsályát és petrezselymet, olívabogyót, salottahagymát és a reszelt sajt felét, valamint 1 evőkanál olívaolajat. Alaposan összekeverjük a hozzávalókat.
Egy kanál segítségével megtöltjük az így kapott töltelékkel a paradicsomokat. A tetejét megszórjuk a maradék reszelt sajttal, és lefedjük a paradicsomok kalapjával. Sütőtálba helyezzük a megtöltött paradicsomokat, kevés vizet öntünk alá, kb. fél cm-re érjen fel a paradicsomok aljától. 35-40 perc alatt készre sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.