Elkészítés: A sütőtököt felvágjuk, kimagozzuk. 190C fokon megsütjük 45 perc alatt. 1,5 bögre kell a húsából, amit kihűlve összekerünk a liszttel, a tojással és sóval, fél órát pihentetjük a hűtőben.
4 részre osztjuk a tésztát, ujjnyi vastagrudakat sodrunk belőle, majd 1-2 centis darabokat vágunk belőle.
5 percig főzzük a gnocchikat sós, forrásban lévő vízben, majd leszűrjük. Tálalhatjuk forró vajban megforgatva, aprított petrezselyemmel és bazsalikommal összeforgatva, dióval vagy tökmaggal meghintve, de készíthetünk hozzá szószt is.
A szószhoz megpirítjuk a felaprított hagymát kevés olajon, majd felöntjük a borral. Hozzáadjuk a tejszínt, majd a felére beforraljuk. Hozzákeverjük a petrezselymet, a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk. Összeforgatjuk a gnocchival, megszórjuk parmezán sajttal.
2025.02.15.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.