Elkészítés: A sütőtököt felvágjuk, kimagozzuk. 190C fokon megsütjük 45 perc alatt. 1,5 bögre kell a húsából, amit kihűlve összekerünk a liszttel, a tojással és sóval, fél órát pihentetjük a hűtőben.
4 részre osztjuk a tésztát, ujjnyi vastagrudakat sodrunk belőle, majd 1-2 centis darabokat vágunk belőle.
5 percig főzzük a gnocchikat sós, forrásban lévő vízben, majd leszűrjük. Tálalhatjuk forró vajban megforgatva, aprított petrezselyemmel és bazsalikommal összeforgatva, dióval vagy tökmaggal meghintve, de készíthetünk hozzá szószt is.
A szószhoz megpirítjuk a felaprított hagymát kevés olajon, majd felöntjük a borral. Hozzáadjuk a tejszínt, majd a felére beforraljuk. Hozzákeverjük a petrezselymet, a bazsalikomot, sózzuk, borsozzuk. Összeforgatjuk a gnocchival, megszórjuk parmezán sajttal.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.