Elkészítése: A lisztet átszitáljuk, a szobahőmérsékletű margarint belekockázzuk, összemorzsoljuk. A tojást összekeverjük a sóval. A tejbe belekeverjük az élesztőt és a cukrot, felfuttatjuk. A margarinos liszt közepébe mélyedést teszünk, beleöntjük az élesztős tejet és a sós tojást. Összegyúrjuk. Rugalmas gyurma-szerű tésztát kapunk. Kelesztőtálba tesszük, fóliával letakarjuk (vagy csak simán a cipót fóliába tesszük), és fél órára betesszük a hűtőbe kelni.
Addig elkészítjük a krémet: a tejet kis lábosban a tűzre tesszük, amikor már langyosodik, beleszórjuk lassan a réteslisztet és a sót. Addig kevergetjük, lassú tűzön, amíg besűrűsödik. Amikor ez megtörtént, lehúzzuk a tűzről, hagyjuk kihűlni.
Amíg hűl, megreszeljük a 20 dkg trapista sajtot. Amikor langyosra hűlt, belekockázzuk a margarint, és a kézi mixer habverős fejével jól összekeverjük. A lereszelt sajtot belekeverjük. Félretesszük.
Bekapcsoljuk a sütőt melegedni, légkerésesen 180 fok.
Kivesszük a cipót, előkészítjük a gáztepsit, sütőpapírt fektetünk rá, a cipót lisztezett deszkán mutatóujjnyi vastagra nyújtjuk. Megkenjük a felvert tojással, és a legapróbb pogácsaszaggatóval pici pogácsákat szaggatunk. Amikor már a tepsiben van, megszórjuk szezámmaggal.
A tepsibe toljuk, és amíg sül, gyorsan lereszelünk 15 dkg füstölt sajtot.
Nagyon fontos ennél a pogácsánál, hogy még melegen (tehát nem forrón, de
nem is langyosan) neki kell állni kenni, és "szakállazni".
Amíg sül, fontos, hogy álljunk neki a következő tepsi pogácsa szaggatásának.
Amikor megsült a pogácsa, kicsit várunk, és amikor még jó meleg, kézbe veszünk egyet, megkenjük jó alaposan egy adag krémmel, összedörzsöljük egy másik pogácsával, belemártjuk a reszelt füstölt sajtba, és hozzáragasztjuk a másik, krémes (ezt nem kell sajtba mártani) pogácsát.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.