Elkészítés: Nagyobb tálba helyezzük a lisztet és sót, másik edényben langyos vízzel elkeverjük az élesztőt és a cukrot. Várunk pár percet, hogy az élesztő összebarátkozzon a cukorral (5-10 perc).
Miután összeöntöttük a száraz és nedves anyagokat, hozzáadjuk az olívaolajat, majd jól összekeverjük. Simára gyúrjuk a tésztát, majd az előzőleg apró kockákra vágott szalonnát belegyúrjuk.
Lefedve kelesztjük kb. 1 órát. Eközben a sütőformát bekenjük vékonyan olívaolajjal, szórunk rá zsemlemorzsát.
A megkelt tésztát óvatosan behajtjuk a tészta alá, így egy hosszukás alakot kapunk, amit még kézben megvágunk késsel (ki hogy szereti), így helyezzük az előkészített fomába.
A formát letakarva pihentetjük 30-45 percet, majd a 170 fokos (légkeveréses) sütőben 45-50 percig sütjük.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.