Elkészítés: Nagyobb tálba helyezzük a lisztet és sót, másik edényben langyos vízzel elkeverjük az élesztőt és a cukrot. Várunk pár percet, hogy az élesztő összebarátkozzon a cukorral (5-10 perc).
Miután összeöntöttük a száraz és nedves anyagokat, hozzáadjuk az olívaolajat, majd jól összekeverjük. Simára gyúrjuk a tésztát, majd az előzőleg apró kockákra vágott szalonnát belegyúrjuk.
Lefedve kelesztjük kb. 1 órát. Eközben a sütőformát bekenjük vékonyan olívaolajjal, szórunk rá zsemlemorzsát.
A megkelt tésztát óvatosan behajtjuk a tészta alá, így egy hosszukás alakot kapunk, amit még kézben megvágunk késsel (ki hogy szereti), így helyezzük az előkészített fomába.
A formát letakarva pihentetjük 30-45 percet, majd a 170 fokos (légkeveréses) sütőben 45-50 percig sütjük.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.