Előkészítés: Előző este bepácoljuk a húst. A pácléhez megtisztítjuk, megmossuk a leveszöldségeket, és nagyon apró darabokra vágjuk. A húst falatnyi darabokra aprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, négybe vágjuk. A zöldségeket összekeverjük a hússal, a fokhagymával, a szegfűszeggel, a rozmaringgal, a kakukkfűvel és kevés őrölt borssal. A bor felét elkeverjük az olívaolajjal, a húsra öntjük. Lefedve egész éjjel pácoljuk.
Elkészítés: Másnap a szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, nagyságtól függően ketté vagy négybe vágjuk. A húsról egy edénybe szűrjük a páclevet, a páclevet megőrizzük. A szalonnát egy nagy lábosban zsírjára sütjük, hozzáadjuk a hagymát, és puhára pirítjuk. Erős tűzre kapcsolunk, a hagymához keverjük a húst, és kevergetve 10 percig pirítjuk. Levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk, és kissé kihűtjük. Közben felforrósítjuk a páclevet a maradék borral, a brandyvel és a levessel. Erős tűzön kb. 10 percig forraljuk. A levet a húsra szűrjük, és lefedve kb. 20-30 percig főzzük, amíg a hús megpuhul. Közben a csomagoláson olvasható utasítás szerint kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lecsepegtetjük. A húshoz keverjük a tejfölt, a tésztát, és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 870 kcal
2025.02.15.
2025.02.15.
2025.02.12.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.