Előkészítés: Előző este bepácoljuk a húst. A pácléhez megtisztítjuk, megmossuk a leveszöldségeket, és nagyon apró darabokra vágjuk. A húst falatnyi darabokra aprítjuk. A fokhagymát meghámozzuk, négybe vágjuk. A zöldségeket összekeverjük a hússal, a fokhagymával, a szegfűszeggel, a rozmaringgal, a kakukkfűvel és kevés őrölt borssal. A bor felét elkeverjük az olívaolajjal, a húsra öntjük. Lefedve egész éjjel pácoljuk.
Elkészítés: Másnap a szalonnát apró kockákra vágjuk. A hagymát meghámozzuk, nagyságtól függően ketté vagy négybe vágjuk. A húsról egy edénybe szűrjük a páclevet, a páclevet megőrizzük. A szalonnát egy nagy lábosban zsírjára sütjük, hozzáadjuk a hagymát, és puhára pirítjuk. Erős tűzre kapcsolunk, a hagymához keverjük a húst, és kevergetve 10 percig pirítjuk. Levesszük a tűzről, sózzuk, borsozzuk, és kissé kihűtjük. Közben felforrósítjuk a páclevet a maradék borral, a brandyvel és a levessel. Erős tűzön kb. 10 percig forraljuk. A levet a húsra szűrjük, és lefedve kb. 20-30 percig főzzük, amíg a hús megpuhul. Közben a csomagoláson olvasható utasítás szerint kifőzzük a tésztát, leszűrjük, lecsepegtetjük. A húshoz keverjük a tejfölt, a tésztát, és azonnal tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: másnap
1 adag: 870 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.