A morzsához finomra törjük a kekszet. Összeforgatjuk a liszttel és a barna cukorral, gyors mozdulatokkal belegyúrjuk a vajat. Becsomagoljuk a masszát, és betesszük a hűtőbe.
A vaníliát hosszában félbevágjuk, a magjait kikaparjuk. Mindet az almalébe tesszük a cukorral együtt, és felforraljuk. A keveréket 10 percig főzzük.
A szedret leöblítjük, kissé megszárogatjuk. A vaníliarudat kivesszük az almaléből. Simára keverjük a keményítőt 2 ek vízzel, majd az almaléhez adjuk. Kevergetve felforraljuk az egészet, és 1 percig főzzük. Levesszük a tűzről, beleforgatjuk a szedret. 5-10 percig pihentetjük.
A szedres keveréket négy tűzálló tálkába osztjuk. Rámorzsoljuk a kekszes masszát, majd 200 fokos sütőben kb. 15 percig sütjük. Mentalevélkékkel díszítve tálalhatjuk.
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.