Előkészítés: A csirkemelleket ügyes mozdulatokkal, úgy hogy a két fél filé egyben maradjon, leválasztjuk a csontról. Kiterítjük a húst, így szívhez hasonló alakot kapunk, esetleg éles késsel még kissé szív alakúra „igazítjuk”. A burgonyákat meghámozzuk, megmossuk, és kb. 5 mm vastag szeletekre vágjuk. A kiszúróval szíveket szaggatunk ki a burgonyaszeletekből. A szárzellert megtisztítjuk, megmossuk, vékony szeletekre vágjuk. A leveleit felaprítjuk.
Elkészítés: A burgonyát enyhén sós vízben kb. 8 percig főzzük. Félidőben a zellert is hozzáadjuk. Leöntjük, hideg vízzel leöblítjük. A tojást felverjük, a zsemlemorzsát összekeverjük a szezámmaggal. A lisztet, a tojást, a szezámos zsemlemorzsát külön tányérba tesszük, és a húst kipanírozzuk, azaz megforgatjuk a lisztben, majd a tojásban végül a zsemlemorzsában. Felforrósítjuk az olajat, és a húsok mindkét oldalát közepes tűzön kb. 6-8 percig pirítjuk benne. A tormát felforraljuk a húslevessel, belekeverjük a vajat, a burgonyát, a zellert, ízlés szerint megsózzuk. Frisssen-forrón a húshoz tálaljuk.
Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 825 kcal
Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.